Valmiit aineistot

Valmis aineisto on PDF-tiedosto, joka sisältää kaikki ilmoitukseen kuuluvat elementit: tekstit, kuvat, grafiikat, ja fontit.  Sanomalehtituotteissa pdf:n alan kuuluu olla sama kun ilmoituksen koon.Valmista aineistoa ei muokata lehdessä, vaan se julkaistaan sellaisenaan. Kaikki muissa muodossa olevat aineistot, ovat valmistettavia.

Pdf-aineisto toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Aineistojen toimittamisesta voit olla myös yhteydessä puhelimitse 0500 - 680 000.

Aineistojen tekniset vaatimukset

Kuvat

Kuvien resoluution optimiarvo on 200 dpi, minimi 150 dpi, kun kuva on 1:1 taitto-ohjelmassa. Kuvien väriarvot on määritettävä prosessiväreinä (CMYK). CMYK-muunnoksessa käytetään WAN-IFRAnewspaper26v5.icc profiilia. Käytä Intent-kohdassa Relative Colorimetric ja Black point Compensation. Sanomalehdessä kuvien keskisävyjen pisteenkasvu on noin 26 %, joten keskisävyjä on syytä keventää huomattavasti varsinkin mustan värin osalta.

ICC-profiilin aineiston valmistamiseen ja vedostamiseen voit ladata tästä: WAN-IFRAnewspaper26v5.icc. 

Värit

Käytä sanomalehdessä mahdollisimman puhtaita värejä. Värillisten osaväriä (CMY) max 2 osaväriä, sekä tarvittaessa mustaa. Kolmas värillinen väri tuo mukanansa likaavan komponentin, jonka takia on parempi käyttää mustaa ja sitä kautta neutraalia harmaata lisäämään värin syvyyttä.  Päällekkäin painettujen värien yhteenlaskettu määrä ei saa ylittää 220 %.

Teksti    

Vältä nega-tekstiä usealla osavärillä painetun pohjan tai värikuvan päällä -> minimi pistekoko on 12. Sijoita nega-teksti yksiväriselle pohjalle. Pyri tekemään leipäteksti pelkällä mustalla. Jos teksti on värillinen, noudata minimi pistekoko 12 ja käytä max 2 värillistä (CMY) osaväriä.Valmista tekstit taitto-ohjelmassa, ei kuvankäsittelyohjelmassa.

Linjan paksuus   

Linjan paksuuden on oltava vähintään 0,5 pistettä. Ohuita linjoja ei kannata käyttää rasteroituina tai monivärisinä.

PDF   

Exporttaa taitto-ohjelmasta PDF-tiedosto. Käytettävät ohjelmat: Illustrator, InDesign, PhotoShop

Meistä on moneksi.

#kustannustehokas #kaikkikunnossa #verkkosivut #mainonta

Meistä on moneksi.

#kustannustehokas #kaikkikunnossa #verkkosivut #mainonta